Cavalerie

Een spectaculair onderdeel van F.I.G.H.T en House of Wax Entertainment is onze Cavalerie. Een paardenteam waarmee we shows en evenementen een extra dimensie geven.

Het kunnen opzetten van een eigen Cavalerie is een droom die uitkomt. Een droom die vorm krijgt tijdens deelname aan shows waarbij paarden een belangrijke rol spelen. Stel je eens voor: Ridders te paard met lange lansen die in volle galop op elkaar afstormen, het publiek dat de ridders toejuicht en het kraken van hout dat versplinterd op een glimmend harnas. Iedereen voelt de spanning die in de baan, omringt met vaandels en vlaggen, zinderend rondgaat terwijl de adel keurend toekijkt. De stoere paarden, trots, met hun prachtige tuigen en dekens. Prachtige jonkvrouwen die hun kunsten en vaardigheden op hun paarden aan het publiek tonen. Dat zijn dromen die onze Cavalerie uit laat komen en die we graag met u delen. 

De cavaleristen worden bijgestaan door een grondteam. Zij zorgen ervoor dat ruiter en paard veilig en voorzien van de benodigde attributen (tuigen, harnas en lans) hun kunsten kunnen tonen. Samen trainen zij hun vaardigheden om de ultieme show voor u neer te kunnen zetten.  Daarnaast kan de Cavalerie uitgebreid worden met gast-ruiters. 

De Cavalerie houd zich bezig met de volgende activiteiten:

  • Steekspel te paard; De Joust! Dit is onze specialiteit en kan klein neergezet worden of heel groots (zie ook onze portfolio voor de opties of neem contact op)
  • Extra dimensie geven aan shows van House of Wax Entertainment in alle tijden en thema’s
  • Historische paardentraining (verschillende tijden)
  • Historische vecht- of wapenvaardigheid demonstraties (verschillende tijden, thema’s ook bespreekbaar )
  • Verzorgen van thema aankleding te paard bv. als host of hostess bij verschillende gelegenheden
  • Optochten, ook in allerlei thema’s of tijden
  • Film en TV werk
  • Scholen bezoeken en evt lessen verzorgen

Staat uw behoefte of wens er niet tussen? Neem dan contact met ons op, bijna alles is bespreekbaar. De stichting organisatie is in dit team leidinggevend en beslissend in wat er ten tonele zal verschijnen. 

We maken gebruik van de geweldige paarden van Stichting paardenopvang ‘True Illusion’.

In onderstaande boxen staat o.a. meer informatie over de verschillende onderdelen van de Cavalerie en de trainingen. Daarin stellen we graag onze mensen aan u voor.

Cavaleristen
Maak hier kennis met onze Cavaleristen en hun paarden.
Grondteam
Lees hier meer over het groundteam, wat doen ze en wie zijn het.
Training
Lees hier alles over de trainingen van de cavalerie
Lid worden?
Wil je ook lid worden van de cavalerie? Lees hier wat de eisen zijn en hoe je lid kan worden!