Geschiedenis

Toen Cor een klein jongetje ging hij met zijn vader naar een film in de bioscoop, House of Wax van Vincent Price. Hij was nog veel te jong om de film te mogen zien dus moest zijn vader hem onder zijn jas mee naar binnen smokkelen. Na de film zei Cor tegen zijn vader: “Pa, als ik later groot ben dan ga ik ook mijn eigen ‘House of Wax’ maken”. Waarop zijn vader trots, goedkeurend en stiekem in ongeloof zei, “Tuurlijk jongen”.

Jaren later bleek Cor deze droom met zijn dochter te delen en ze begonnen, in 2001, als cosplayers. Ze maakten hun eigen kostuums, wassenbeelden en decors. Na een aantal jaar kregen Cor en Lisa-Marie de kans om een wassen- beelden museum te starten. Met alles wat ze door de jaren heen gemaakt en verzameld hadden aan rariteiten, was dit een droom die uitkwam, zeker voor Cor. Hier werd ook de naam door bepaald, het werd ‘House of Wax’. Jaren later werd hier ‘Entertainment’ aan toegevoegd.

House of Wax was een wassen beelden museum waar rondleidingen gegeven werden met Bredase volksverhalen door Cor en Lisa, ook de onbekend(ere) Bredase geschiedenis hielden ze zo levend. Dit werd cultureel ingezet, maar je kon hier ook terecht voor o.a. feesten, naschoolse activiteiten, niets wat te gek! Helaas werd de ruimte in 2010 door de gemeente gesloopt. Tot op heden is het helaas niet gelukt een nieuwe geschikte en betaalbare ruimte te vinden om het museum voort te zetten, maar ze houden hoop.. wie weet in de toekomst nog.

De passie werd niet gesust en ze begonnen met entertainment op locatie. In het begin zelfs met de wassen beelden, daarna met een ouderwets kampement, fantasy shows en uiteindelijk ook re-enactment. Wat begon als een klein groepje van familie en vrienden groeide uit tot een 120 leden tellende groep, die eigenlijk net familie is die de passie voor entertainment en geschiedenis samen delen en uitvoeren. Eén voor allen en allen voor één!